2021. február 4., csütörtök

Anne Tüllmann: Mit főz ki Pettson és Findusz?

 

Szerintem szuper ötlet volt a Pettson és Findusz - sorozathoz egy szakácskönyvet is kiadni! Hiszen a gyerekek szeretnek a konyhában ügyködni, és ebben a könyvben olyan egyszerű ételek receptjei találhatók, melyeket (egy kis felnőtt segítséggel) maguk is elkészíthetnek.

A kötet a négy évszaknak megfelelően négy fejezetből áll. Minden fejezet elején egy az adott évszakhoz illő mese részletét olvashatjuk, azután jönnek a receptek, amik figyelembe veszik az évszak alapanyagait, hangulatát, ünnepeit. 

A receptek között találunk leveseket, zöldséges, húsos és halas ételeket, továbbá édességeket is. Segítségükkel elkészíthetjük a mesékből jól ismert fogásokat, például Findusz húsgombócait vagy Pettson mézeskalácsát. De természetesen nem maradhatott ki a válogatásból a kandúr palacsintatortája sem. Néhány receptet én is szívesen kipróbálnék, például a zöldségtallérokat szósszal, a ribizlitortát vaníliafagyival vagy Findusz palacsintatortáját.

Nagyon kedves, bájos könyv, ami hozza a sorozatra jellemző hangulatot a vicces illusztrációkkal. Kár, hogy csak részleteket vágtak be az ismert mesékből. Nekem így is ötcsillagos.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése