2021. február 18., csütörtök

Süssünk Valentin napra!

 

Tudjátok, hogy mennyire szeretünk a konyhában tevékenykedni. Olykor én lepem meg a férjemet valamilyen nyalánksággal, és olyan is előfordult már, hogy ő készített nekem valamilyen édességet. De a legjobb az, amikor együtt sütünk (ki) valami finomat. 
 
Valentin nap alkalmával egy közös sütögetéssel leptük meg egymást. Ez az egyik kedvenc közös programunk. Ezúttal szív alakú tortát készítettünk puncskrémmel töltve és csokival leöntve.
 
 


Hozzávalók:

A piskótához:
6 tojás
6 ek cukor 
6 ek liszt (púpozott)
 
A krémhez:
1 tasak pudingpor (puncs ízű)
5 dl tej
5-6 ek cukor
250 g margarin 
 
A bevonathoz:
200 g étcsokis bevonó
 
A díszítéshez:
Dekor cukorka 
 

Elkészítés:

Piskóta: Válasszuk szét a tojásfehérjét a sárgájától. Verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a lisztet, keverjük alaposan el. Végül óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a tojáshabot. Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe vagy szív alakú formába, és 160 fokon süssük 30-40 percig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

Krém: Főzzük meg a pudingot a tasakon olvasható leírás szerint, majd hűtsük ki. A puha margarint robotgéppel keverjük ki néhány evőkanál cukorral. Ezután adjuk hozzá a hideg pudingot és keverjük simára. Ebből a mennyiségből egy elég nagy adag krémet fogunk kapni, aminek mi csak a felét használtuk fel a tortánkhoz.

Összeállítás: Mivel nekünk nem volt szív alakú sütőformánk, késsel formáztuk szív alakúra a piskótát. Amennyiben szív alakú formában sütötted a piskótát, csak félbe kell vágnod és megtöltened a krémmel. Díszítés gyanánt bármit felhasználhatsz, akár a megmaradt krémet, gyümölcsöket, csokit, tejszínhabot stb. Mi ezúttal is az egyszerűbb megoldást választottuk: leöntöttük étcsokival és dekor cukorkával díszítettük. Nagyon fincsi lett!
 
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése