Mikulás csizma sütiket készítettem a Süssünk Mikulásra 2023 kihívásra.
Nagyon finomak lettek, hamar elfogytak. :)
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
350 g finomliszt
150 g porcukor
2 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
1 tk szegfűszeg
30 g vaj
2 db tojás
2 ek méz
A töltelékhez:
1 kis üveg lekvár
A tetejére:
200 g étcsokoládé
1-2 ek napraforgó olaj
1 csomag fondant
ELKÉSZÍTÉS
1. Egy tálban elkeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzákeverjük a puha vajat a tojásokat és a mézet. Tésztát gyúrunk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk.
2. A csizma alakú kiszúróval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük, majd hagyjuk kihűlni.
3. Minden második csizmát megkenünk a lekvárral, majd egymásra igazgatjuk őket.
4. Vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk az étcsokit, 1-2 ek étolajjal simára keverjük, majd leöntjük vele a csizmákat.
5. A fondant masszát (a csomagoláson leírtak szerint) két folpack között vékonyra nyújtjuk és késsel kis csíkokat vágunk belőle, amiket a csizmákra helyezünk még mielőtt a csoki teljesen megdermedne.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése