2021. február 17., szerda

Tapolyai Emőke: Gondolatok elvitelre - A pszichológus tanácsai nem csak karanténra

 

Tapolyai Emőke neve számomra eddig ismeretlen volt. Mivel nemrégiben sok molytársam ajánlotta jó szívvel a könyveit, úgy gondoltam, teszek egy próbát vele.

A kis kötetben 45 rövid írás olvasható a karantén időszakában különösen aktuális témákról, mint például magány, bezártság, türelem, várakozás, bizonytalanság stb. A könyvecske mindössze 104 oldalas, mégsem ajánlom egy szuszra kiolvasni. Könnyebben emészthető, jobban élvezhető, ha szépen lassan, napi 1-2 elmélkedést olvasunk el belőle. Minden egyes tömör írás olyan, mint egy motivációs üzenet, ami segíthet minket a megújulásban, a feltöltődésben, a változtatásban. Érdemes elgondolkodnunk ezeken a bölcs meglátásokon, és a kiemelt gondolatot akár memoriterként is magunkkal vinni mindennapjainkba. 

Összességében tetszett a kötet, sok érdekes, megszívlelendő gondolatot, kedves emlékképet tartalmaz. Bár nagy újdonságot nem hozott számomra,  mégis jó volt elolvasni. Csak azt sajnálom, hogy ilyen rövidke volt. Szívesen olvasnék még Tapolyai Emőkétől ehhez hasonló, jó tanácsokban bővelkedő, rövidebb írásokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése