2021. február 9., kedd

Sheila Norton: Charlie - A macska, aki életet mentett (Oliver 2.)

 

A Charlie - A macska, aki életet mentett Sheila Norton Oliver sorozatának második része, ami az első kötet ismerete nélkül is tökéletesen érthető és élvezhető. Ebben a részben Charlie, a kis cirmos macska nem mindennapi kalandjait követhetjük nyomon. A történetet Charlie meséli el a falu macskáinak, ezért elég sok kiszólás van minden fejezetben, de ezt az előző részben már megszokhattuk.

Az igazat megvallva ez a sztori nem fogott meg annyira, mint Oliveré, valahogy nem hozta azt az elbűvölő hangulatot. Több szereplő, akiket az előző részből ismerhetünk teljesen új arcát mutatja, és nehéz volt elfogadni, hogy a kedves és megértő Laura most ennyire kifordult magából. Az alapkonfliktusok, amik megjelennek a kötetben, számomra nem túl érdekesek, mert igazából nincs tapasztalatom róluk. Biztos, hogy nem lehet könnyű senkinek sem egy olyan családban, ahol nemrég született pici baba, a nagyobb gyermek pedig éppen kamaszodik. Egy ilyen esemény teljesen felborítja a család minden tagjának mindennapjait. Tulajdonképpen nem csoda, hogy az anya, Laura ennyire hisztis, szorongó és szűk látókörű lett, és az sem meglepő, hogy ebben a szituációban Caroline, a kamaszlány mennyire mellőzöttnek, feleslegesnek érezte magát. Azt nem igazán értettem, miféle csodát várt az apa attól, hogy egy hónapra nyaralni küldte a családját a tengerpartra, míg ő odahaza dolgozott. Sejteni lehetett, hogy ebből semmi jó nem fog kisülni. 

Charlie kismacska létére elképesztően bátor és intelligens volt. Nem hagyta magára kis gazdáját, amikor megszökött otthonról, hanem követte, és igyekezett segítséget szerezni, amikor szüksége volt rá. Neki köszönhetően Caroline-nak nem esett komolyabb baja, és hamar visszakerült a családjához. Szegény Charlienak viszont egy életre szóló, nagy kaland volt hazajutni... Hosszú ideig az utcán ragadt, ahol megtámadta egy kóbor macskákból álló banda. Charlie azonban vakmerő módon nem hátrált meg, s végül befogadták őt. Nagyon érdekes fejezetek voltak, melyek a kóbor macskákkal eltöltött időszakot mesélik el. Charlie ez idő alatt sok mindent tanult róluk és önmagáról, sőt az emberekről is. Szerencsére a kis cirmos találékonyságának és néhány jóakaratú embernek köszönhetően végül visszatér otthonába. A nehéz időszak mindenkit megviselt, de ez is szükséges volt ahhoz, hogy Charlie gazdáiból ismét egy boldog, szeretetteljes család váljék.

A Charlie - A macska aki életet mentett egy kedves és fordulatos történet egy fiatal macskáról és a családjáról. Nagyon aranyos és szórakoztató, ahogy mindent és mindenkit a cica szemszögéből ismerünk meg. Charlie egy igazán imádnivaló kismacska! Alfie és Oliver rajongói ezt a könyvet is szeretni fogják!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése