2021. január 29., péntek

Kiss Judit Ágnes - Babaróka ajándéka (Babaróka 1.)

A könyvecskét a Téli meseolvasás 2020 kihívásra választottam. Megtetszett, mert egy kis róka a történet főszereplője, és mert magyar szerző műve. 

A kötet 10 kisóvodásoknak szóló mesét tartalmaz. A történetek csupa olyan ismerős helyzetet, történést beszélnek el, melyek a kisgyerekek számára nehézséget jelenthetnek, szorongással járhatnak.

Az első mesében például Mamaróka dolgozni megy, ezért Babaróka a kölyökőrzőbe kerül, ami számára ijesztő élmény. Miután Babaróka barátra lel, megszereti a kölyökőrzőt. Az egyik mesében Mamaróka megbetegszik, míg egy másikban Babaróka kerül az orvoshoz. Megismerhetjük azt is, milyen Babaróka, amikor bal lábbal kel fel, és hogyan ünnepli a születésnapját.

A mesék segíthetnek a gyerekeknek ezeknek az élményeknek a feldolgozásában és abban, hogy nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá váljanak, és könnyebben vegyék a kihívásokat. Ugyanakkor a kötetben olvasható mesék a szülők számára is kapaszkodót jelenthetnek. Szerintem példaértékű Mamaróka türelme és következetessége. 

A történetek összességében nagyon kedvesek, életszerűek, cseppet sem szájbarágósak. Tetszettek a kreatív megoldások, például a sétáló tulipán karaktere. Egy gyönyörű világgal ismerkedhetünk meg, ahol semmi és senki sem tökéletes, végül mégis minden jól alakul. Nagyon elnyerte a tetszésemet a könyvecske, mivel a kötet kivitelezése, az illusztrációi és a mesék is igényesek.

Értékelés: ★★★★★

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése