2021. január 16., szombat

Mymi Doinet - Pajkos mackók kalandjai

Az Olvassunk medvékről! kihívásra kerestem egy aranyos, mackókról szóló könyvet, amikor a kezembe került ez a kötet. Bár nem egy mai darab (2004-ben adták ki), a borítója nagyon megtetszett, ezért úgy döntöttem, hogy beleolvasok. A 98 oldalas, kedves rajzokkal gazdagon illusztrált kötet 6 viszonylag rövid mesét és számos fejtörőt, feladatot rejt. 

A mesék főszereplői a Mackó család: Zsuzskó, a mackómama, Fickó a mackópapa és Lackó, a kismackó. A Mackó család mindig valamilyen izgalmas vagy mókás kalandba keveredik, náluk a hétköznapok sem unalmasak. Például cirkuszba mennek, részt vesznek a sportnapon vagy ellátogatnak egy tanyára. Megismerhetjük a Mackó család otthonát és Lackó első iskolai napját is a kedves történetekből. 

Minden mesét találós kérdésekkel, tudományos érdekességekkel és a megfigyelést fejlesztő feladatokkal tett élvezetesebbé a szerző. A látványos, vidám hangulatot árasztó illusztrációk is sok érdekességet, mesélnivalót rejtenek a kisgyerekek számára. 

A kötet egyetlen negatívumaként a pocsék fordítást tudom említeni. Úgy érzem, zavaróan sok benne a magyartalan mondat. Kár érte, pedig egy nagyon jó kis mesekönyv lenne, kifejezetten tetszik, hogy törekszik a komplexitásra.

ÉRTÉKELÉS: ⭐⭐⭐⭐

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése