2023. május 13., szombat

Moly Baking Day 2023

Az idei Moly Baking Dayre dupla adag barack- és eperlekváros linzert sütöttem. Mivel nagyon szereti a család, gondoltam ez egy tökéletes alkalom az elkészítésére. 


 

Hozzávalók (2 adag):

60 dkg finomliszt, 40 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 1 db narancsnak és 1 db citromnak a reszelt héja a tésztához. Ezen felül lekvár a töltéshez és porcukor a szóráshoz.

Elkészítés:

  1. A linzer tésztájához kimérjük a lisztet és a hideg (!) margarint belekockázzuk, majd összemorzsoljuk. Ezt követően hozzáadjuk a többi összetevőt és egynemű tésztává gyúrjuk. (Kitartóan kell gyúrni, össze fog állni!) Folpackba csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Ha letelt az 1 óra, kivesszük, kicsomagoljuk. Enyhén lisztezett deszkára tesszük és kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra nyújtjuk. (Vigyázat, ha felmelegszik a tészta, akkor ragadni fog!)
  3. A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokon, alsó-felső sütéssel 10-12 perc alatt világosra sütjük. Ha kihűltek a tészták, akkor egy telit és egy lyukasat lekvárral összeragasztunk.
  4. Dobozba téve másnapra megpuhul és finom omlós lesz. Tálaláskor ízlés szerint porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat hozzá!


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése