2023. május 31., szerda

Epres-vaníliakrémes kosár

Egy kis epres finomságra vágytunk a hétvégén, ez lett belőle. :)


Hozzávalók: 

- 1 adag linzertészta

- 200 ml habtejszín

- 200 g mascarpone

- 150 ml tej

- 1 csomag vaníliás pudingpor

- cukor ízlés szerint (kb. 3-5 ek)

- friss eper a díszítéshez

Elkészítés:

A linzertésztát összeállítjuk és betesszük a hűtőbe pihenni. 

Ezután vékonyra kinyújtjuk a tésztát és kibéleljük vele a tartlet formákat, majd 170 fokon 7-8 perc alatt készre sütjük. (Én 9 cm-es formát használtam és 14 db lett belőle.)

A krémhez egy tálban csomómentesre keverjük a habtejszínt a tejjel, a pudingporral és a cukorral, majd pudingot főzünk belőle.

Ha elkészült a puding, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd habverővel felverjük, végül a mascarponét is belekeverjük.

A krémet habzsákba töltjük és megtöltjük vele a kosárkákat. Eperszeletekkel díszítjük a tetejét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése