Múlt hétvégén ünnepeltük az első házassági évfordulónkat, és e jeles alkalomra közösen elkészített gesztenye torta receptjét osztom most meg.
Csak ajánlani tudom ezt a receptet, mivel nagyon egyszerű az elkészítése, és egy finom tortát kaptok, amit kedvetek szerint tovább díszíthettek.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 db tojás
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
A krémhez:
- 10 + 10 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 1 csomag főzős vaníliás ízű pudingpor
- 250 g fagyasztott gesztenyemassza
- 20 dkg margarin / vaj
A díszítéshez:
- 25 dkg gesztenyemassza
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. Én először a tojásfehérjét szoktam kemény habbá verni, mert akkor nem kell külön elmosni a habverőket. Ezután a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjét a cukros masszába. Végül hozzáadjuk a leszitált lisztet. Az így kapott tésztát (egy 22 cm-es) sütőformába öntjük, majd 160 C fokon 35-40 percig sütjük.
A pudingport a tejben 10 dkg (5 ek) porcukorral sűrűre főzzük, és hűlni hagyjuk.
A puha margarint kikeverjük a maradék porcukorral.
A fölengedett puha gesztenyemasszát a cukros margarinhoz keverjük, majd hozzátesszük a hideg (!) vaníliakrémet.
A piskótát megfelezzük, és a krémet egyenletesen a tésztára kenjük.
Ízlés szerint díszítjük a tortát. Mi reszelt gesztenyepürét helyeztünk a torta közepére és a megmaradt krémmel díszítettük egy habzsákból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése