2020. december 7., hétfő

Kalter Hund - pofonegyszerű, mennyei, elronthatatlan

A Kalter Hund egy fűszeres keksz alapú, csokis karácsonyi édesség. Előnye, hogy nem kell sütni, egyszerűen és hamar elkészíthető, és hűvös helyen tárolva sokáig (akár 2-3 hónapig is) eláll. De tapasztalataim szerint néhány nap alatt elfogy. 😋 A legegyszerűbb, tojásmentes verziót osztom meg most veletek.

Hozzávalók:

2 csomag fűszeres keksz (Mese keksz) vagy vajas keksz (kb. 500 g)

200 ml (növényi) tejszín (én Hulalát használtam)

200 g tejcsokoládé bevonó

200 g étcsokoládé bevonó

frissentartó fólia

őzgerinc forma

Elkészítés:

1. Öntsd a tejszínt egy lábasba, és melegítsd fel.

2. Vágd / törd össze a csokikat kis darabokra és szórd bele a meleg tejszínbe.

3. Hagyd állni kb. 4-5 percig, hogy felolvadjon a csoki, majd kavard össze alaposan. Egy viszonylag sűrű krémet kapsz.

4. Bélelj ki frissentartó fóliával egy őzgerinc formát.

5. Rétegezd a hozzávalókat: legalulra csokikrém kerüljön, aztán keksz, csoki, keksz, csoki… amíg el nem fogynak az alapanyagok. A legfelső réteg szintén csoki legyen.

6. Takard le a tetejét is fóliával, és helyezd a hűtőbe legalább 5-6 órára.

7. Borítsd ki a formából a kész édességet, húzd le róla óvatosan a fóliákat, és már szeletelheted is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése