A Kalter Hund egy fűszeres keksz alapú, csokis karácsonyi édesség. Előnye, hogy nem kell sütni, egyszerűen és hamar elkészíthető, és hűvös helyen tárolva sokáig (akár 2-3 hónapig is) eláll. De tapasztalataim szerint néhány nap alatt elfogy. 😋 A legegyszerűbb, tojásmentes verziót osztom meg most veletek.
Hozzávalók:
2 csomag fűszeres keksz (Mese keksz) vagy vajas keksz (kb. 500 g)
200 ml (növényi) tejszín (én Hulalát használtam)
200 g tejcsokoládé bevonó
200 g étcsokoládé bevonó
frissentartó fólia
őzgerinc forma
Elkészítés:
1. Öntsd a tejszínt egy lábasba, és melegítsd fel.
2. Vágd / törd össze a csokikat kis darabokra és szórd bele a meleg tejszínbe.
3. Hagyd állni kb. 4-5 percig, hogy felolvadjon a csoki, majd kavard össze alaposan. Egy viszonylag sűrű krémet kapsz.
4. Bélelj ki frissentartó fóliával egy őzgerinc formát.
5. Rétegezd a hozzávalókat: legalulra csokikrém kerüljön, aztán keksz,
csoki, keksz, csoki… amíg el nem fogynak az alapanyagok. A legfelső réteg
szintén csoki legyen.
6. Takard le a tetejét is fóliával, és helyezd a hűtőbe legalább 5-6 órára.
7. Borítsd ki a formából a kész édességet, húzd le róla óvatosan a fóliákat, és már szeletelheted is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése